כתיבת עבודות במשפטים

תוכן עניינים

תחום המשפטים הוא תחום נפוץ מאוד בישראל. מספיק לראות מדי שנה את בוגרי הכשרות עריכת הדין והמשפטנות כדי להבין זאת. יש בישראל מספר לא מבוטל יש עורכי דין. 

כתיבת עבודות במשפטים

מדוע תחום המשפטים כה מבוקש?

תחום המשפטים נחשב לתחום מבוקש, והביקוש אליו רק עולה מפעם לפעם מכיוון שמערכת המשפט בישראל נחשבת למערכת משפיעה מאוד בכל הנוגע לחקיקה. במילים אחרות: התחום המשפטי לא רק שמניב משכורות נאות לעוסקים בו, אלא גם יוקרה.

ידועים הסיפורים על הורים שרק חולמים שבנם יהיה עורך דין או משפטן- אחרי הכול, יש תדמית חיובית לעוסקים בתחום. מלבד עורכי דין, יש תפקידים נוספים כמו שופט בבית המשפט, שזהו תפקיד בעל אחריות גדולה מאוד. השופט מכריע דין, בסופו של דבר, לכאן או לכאן.

משרדי עורכי דין ובתי משפט הם המקומות העיקריים שקולטים אליהם בוגרי בתי ספר למשפטים (תואר ראשון או תואר שני). והנה סיבה נוספת ליוקרת התחום: הזמינות להתחלת העבודה והסיכוי למציאת עבודה בתחום.

סטודנטים שלומדים משפטים מתקשים עם כתיבת עבודות, כמו כל הסטודנטים שלנו כלקוחות החברה. מדוע? ובכן, אם אתם סטודנטים שלומדים משפטים ומחפשים לדעת את מה שנחוץ לדעת על כתיבת עבודות במשפטים- המאמר בשבילכם.

ואל תשכחו- נציגי החברה שלנו פה בשבילכם, לענות על כל שאלותיכם ולספק לכם את השירות הטוב ביותר, המקצועי ביותר והאיכותי ביותר. בואו נתחיל. 

קודם כל, צריך להקפיד על כמה כללי כתיבה בעבודה אקדמית, לפני שנתמקד בתחום המשפטים עצמו. יש לכתוב בפונט קבוע (רצוי דויד, בגודל 12), יש לרווח שורות לאחד וחצי (1.5) ובעיקר- יש לכתוב בצורה מסודרת עם פסקאות.

 רצוי גם לעמד את העבודה שלכם (ליצור מספרי עמודים בתחתית כל דף) כדי שהקורא, במקרה זה המרצה שלכם שתפקידו להנחות אתכם בכל הנוגע לביצוע העבודה, ימצא את מה שהוא מחפש בתוכן העניינים.

לגבי הסמינריון עצמו, לרוב, כך ייראה המבנה:

  • שער, תוכן עניינים 
  • תקציר, מבוא
  • סקירת ספרות כללית
  • סקירת ספרות מורחבת (לעת הצורך)
  • שיטת מחקר
  • שאלת מחקר
  • השערת מחקר
  • כלי מחקר
  • תוצאות המחקר
  • דיון, סיכום, מסקנות
  •  רשימה ביבליוגרפית
  • נספחים (בעת הצורך)

חשוב לדעת שהעבודה הסמינריונית משפיעה מאוד על המשקל של הציון הסופי. ולכן, יש להשקיע בהן. 

ראשית כל, יש לבחור בנושא שיש לכם זיקה אליו, כזה שתוכלו למצוא עליו מאמרים מתאימים וגם שתוכלו להרחיב עליו את הדעת. בכך, תוכלו לבצע ביתר קלות עבודות אקדמיות בהיסטוריה, מכל סוג. 

עבודה כזו דורשת יותר מ-20 עמודים לכל היותר, ולכן יש לשים לב לכל פרט בה. 

מלבד זאת, כאשר מדובר בתחום המשפטים, הרי שכל עבודה סמינריונית יכולה להכיל חוק אחד בלבד, מכיוון שלכל חוק יש לכל היותר ולכל הפחות מאות עמודים (!) שמפרטים את החוק ואת כל סעיפיו.

דוגמא נפוצה: חוק הספרים (חובת מסירה וציון פרטים), תשס"א-2000

חוק זה ספציפית מכיל קצת פחות מ-20 עמודים, אך לרוב כל חוק יפורט ביותר מ-20 עמודים. מה ניתן לפרט בו? את כל תיקוניו ואת כל סעיפיו, עם השנים. 

כדי להכין עבודה אקדמית במשפטים, יש להתמקד בחוק מסוים ולהניח בתוך העבודה את כל הידע שצברתם עליו. זה חשוב מאוד. כמובן, יש להשתמש במקורות אקדמיים שקשורים לחוק הזה, שמדבר על חובת הפקדה של ספרים (שני עותקים לפי חוק) בספריה הלאומית. 

זוהי דוגמא אחת מיני רבות. לשאלות נוספות בנושא כתיבת עבודות במשפטים, אתם מוזמנים לפנות אלינו בכל עת.

1/5 - (1 הצבעות)

צוות סילבוס - עבודות אקדמיות

חברת סילבוס גרופ בע"מ, מתמחה מזה 20 שנה בסיוע וליווי סטודנטים בארץ ובעולם בכתיבת עבודות אקדמיות ובסמינריונים בתשלום בכל התארים. צרו קשר לקבלת שיחת ייעוץ אישית בחינם.

עשויי לעניין אותך...

פרה סמינריון ביטחון סוציאלי

אחד ממסלולי הלימוד המרתקים ביותר נקרא "ביטחון סוציאלי". מדובר בקורס הנלמד, בין היתר, גם באוניברסיטה העברית ונחשב למבוקש במיוחד. במה עוסק קורס ביטחון סוציאלי? בישראל,

הכנת מצגות בתשלום

כחלק מהמטלות שמוטלות על סטודנטים במהלך שנות הלימודים שלהם ישנה מטלה של הכנת מצגות לצורך הצגתן בפני הכיתה והמרצים. גם אם אתם יודעים לכתוב עבודות

זקוקים לסיוע מקצועי בכתיבת העבודה?

בשיחת ייעוץ קצרה ובחינם, נדע בדיוק כיצד לסייע לך:

שגית מנהלת בכירה
050-8335603

שגית

Whatsapp icon