המרצה לא מאשר נושאים לעבודת חקר – מה עושים?

תוכן עניינים

הגשתם למרצה שלכם מספר נושאים לעבודת חקר. כעבור מספר ימים, קיבלתם מייל בו הוא מתנצל בפניכם על שאינו יכול לאשר את הנושאים. מה עליכם לעשות במצב שכזה ומהן הסיבות שבגללן נושאים לא עוברים את אישור המרצה? צוות סילבוס החליט לעשות קצת סדר בנושא.

אתם לא מקבלים אישור על נושאים לעבודת חקר – מהי הסיבה?

לפניכם, הסיבות השכיחות שבגללן נושאי מחקר לא מאושרים:

  • נושא שנחקר יותר מדי פעמים – אמנם הסבירות כי לא תקבלו אישור על נושא המחקר בגלל סיבה זו אינה גבוהה, אך קיימת. ישנם מרצים שלא ימהרו לתת אישור על נושאים שנחקרו כבר מספר פעמים במסגרת הקורס שלהם, תוך שהם יעודדו אתכם לחקור נושאים חדשים ואקטואליים. 
  • חוסר תרומה למחקר – עבודת המחקר שלכם ככל הנראה לא תשנה את פני המדע והמחקר, אך ישנם מרצים שבהחלט חשוב להם שהעבודה תהיה בעלת ערך מוסף ותרומה (גם אם מדובר על תרומה מזערית). במידה והנושא/שאלת המחקר שלכם לא מחדשים, מקדמים או מוסיפים ערך, סביר כי הצעת המחקר שלכם תסורב. 
  • נושא שקשה לחקור אותו – גם בשנת 2020, ישנן שאלות מחקר שקשה מאד להשיב עליהן. יהיו המרצים שימליצו לכם בחום לנסח שאלה חדשה או פשוט לקחת את השאלה הנוכחית למקום מעט שונה. 
  • חוסר רלוונטיות לנושא הקורס – ואולי הסיבה השכיחה ביותר לסירוב נושא המחקר הוא חוסר הרלוונטיות לתכני הקורס שנלמדו. כידוע, מצופה מכם לשאול ולחקור נושאים החגים סביב נושא הקורס. במידה ושאלת המחקר שלכם תהיה נטולת כל זיקה לתכנים שנלמדו, סביר כי תקבלו תשובה שלילית.

המרצה לא מאשר נושאים לעבודת חקר – מה עושים?

לא קיבלתם אישור על הנושא שלכם – מה עושים עכשיו?

ראשית, תאמו פגישה עם המרצה שלכם. אמנם פשוט וקל יותר להתנהל במייל (וזה גם מה שרוב המרצים יעדיפו), אך אין תחליף לפגישה בארבע עיניים. בקשו מהמרצה לדעת מהי הסיבה שבגללה נושא המחקר שלכם לא אושר, ובנוסף, נסו לקבל ממנו טיפים לטובת גיבוש נושאים לעבודת חקר. 

לאחר הפגישה עם המרצה, נסו להבין מהו הכיוון הנכון לכם:

  • לשמר את נושא המחקר הקיים אך לשנות את שאלת המחקר
  • לגבש לפחות 2 שאלות נוספות מנושאים שונים לקבלת חוות דעת מהמרצה
  • לאחר מכן, תאמו פגישה נוספת עם המרצה שלכם

טיפ אליכם: בכל מקרה, כדאי לנסח שאלות נוספות מנושאי מחקר אחרים. המוטיבציה שצריכה להניע אתכם היא להגדיל משמעותית את הסיכויים שלפחות כיוון מחקר אחד יאושר, מה שיאפשר לכם להתקדם הלאה.

פגישה בזום עם המרצה – לגיטימית?

לא רק שהיא לגיטימית, אלא שכעת מדובר על הדרך המקובלת למפגשים אחד על אחד. מוסדות הלימוד להשכלה הגבוהה מתכננים להמשיך את הלימודים כסדרם, אך במתכונת שונה מזו שהייתה מוכרת עד כה – לימודים מרחוק. אל תוותרו על מפגש עם המרצה שלכם, גם כשמדובר על מפגש וירטואלי. מה יוצא לכם מזה?

  • אתם משתקפים בפני המרצה כסטודנטים חרוצים ורציניים
  • תקשורת פנים אל מול פנים עדיפה מהתכתבות – השיח מהיר, קולח וזורם יותר
  • תוכלו לשאול שאלות ולקבל תשובה מיידית, להתייעץ, לקבל הכוונה ולצאת לדרך
דרג את המאמר הזה

צוות סילבוס - עבודות אקדמיות

חברת סילבוס גרופ בע"מ, מתמחה מזה 20 שנה בסיוע וליווי סטודנטים בארץ ובעולם בכתיבת עבודות אקדמיות ובסמינריונים בתשלום בכל התארים. צרו קשר לקבלת שיחת ייעוץ אישית בחינם.

עשויי לעניין אותך...

פרה סמינריון ביטחון סוציאלי

אחד ממסלולי הלימוד המרתקים ביותר נקרא "ביטחון סוציאלי". מדובר בקורס הנלמד, בין היתר, גם באוניברסיטה העברית ונחשב למבוקש במיוחד. במה עוסק קורס ביטחון סוציאלי? בישראל,

הכנת מצגות בתשלום

כחלק מהמטלות שמוטלות על סטודנטים במהלך שנות הלימודים שלהם ישנה מטלה של הכנת מצגות לצורך הצגתן בפני הכיתה והמרצים. גם אם אתם יודעים לכתוב עבודות

זקוקים לסיוע מקצועי בכתיבת העבודה?

בשיחת ייעוץ קצרה ובחינם, נדע בדיוק כיצד לסייע לך:

שגית מנהלת בכירה
050-8335603

שגית

Whatsapp icon