היקף עבודה סמינריונית – מה חשוב שהעבודה תכיל?

תוכן עניינים

זקוקים למידע על היקף עבודה סמינריונית וטיפים לכתיבה? הגעתם לאתר הנכון! כל מה שצריך כדי להצליח בהכנת העבודה.

האם יצא לכם לחשוב פעם מה בסמינרים כל כך מלחיץ, מרתיע ומדיר שינה מעיניהם של הסטודנטים? אנחנו מנחשים שכן כמובן.

אנחנו לא יודעים לאילו מסקנות אתם הגעתם, אך שמחים לשתף אתכם במסקנותינו: נקודות הזכות בעבודות הסמינריוניות רבות, העבודה עליהן דורשת המון ונפרסת על פני חודשים רבים, הציפיות מהמשפחה, חברים וסגל המרצים – גבוהות, וכן, גם ההיקף שלהן משמעותי.

למרות הלחץ שלבטח מורגש היטב על הכתפיים (ואולי אפילו קצת בלב), חשוב שתזכרו שני דברים חשובים: האחד הוא שסטודנטים רבים כבר הוכיחו שהמשימה אפשרית. והשני? ישנן חברות סיוע אקדמי, כמו החברה שלנו, הנכונות לסייע לכם לצלוח את התקופה הסטודנטיאלית! 

כעת, אנו מבקשים להעמיק אתכם יחד בנושא היקף עבודה סמינריונית. כל מה שחשוב לדעת על היקף העבודה ומשמעותו, ממש כאן לפניכם.

היקף עבודה סמינריונית

היקף עבודה סמינריונית – מי קובע אותו בכלל?

אך ורק המרצה שהעבודה הסמינריוניות מוגשת לו. עם מתן האור הירוק מהמרצה על נושא המחקר שלכם, תקבלו רשימת הנחיות ברורה ומפורטת באשר לכתיבת הסמינר. בין היתר, יצוין בפניכם במפורש מהו היקף העמודים שעליכם לעמוד בו. מרצים מסוימים אף יתנו לכם טווח. לדוגמא: מינימום 18 עמודים, מקסימום 25 עמודים. מה חשוב לדעת על היקף העבודה?

  • אתם יכולים לבצע תהליך כתיבת עבודות אקדמיות בהיקף קטן מזה שהוגדר. לדוגמא: כשהמרצה מבקש סמינר בהיקף של עד 30 עמודים, אתם יכולים להגיש גם עבודה בהיקף של 20 עמודים.
  • עם זאת, אין באפשרותכם לחרוג מההיקף שהוגדר. שימו לב: הדרישה היא ל-30 עמודים ואתם מגישים 32 עמודים? מרבית המרצים לא יקראו את שני העמודים האחרונים, מה שיצור קטיעה טקסטואלית-מחקרית שבהכרח תפגע לכם בציון.
  • המרצים מעריכים סמינרים בהתאם לדבר אחד בלבד: איכות המחקר. מסיבה זו, במידה ואתם מרגישים כי מחקרכם מעביר את המסר למרות שניצלתם רק כ-3/4 מההיקף האפשרי, אל תחששו להגיש אותו.

חשוב להדגיש: עליכם להתעדכן באשר להיקף הסמינר הנדרש מול כל מרצה בכל קורס. כלומר, העובדה כי הגשתם למרצה X סמינר בהיקף של 20 עמודים, לא אומרת כי מרצה Y דורש בהכרח בהיקף זהה.

הדברים שחשוב לכלול בכל עבודת סמינר

לא משנה מהו המוסד האקדמי בו אתם לומדים, לאיזו פקולטה אתם משויכים, מהו הקורס, מיהו המרצה שלכם ומהו היקף עבודה סמינריונית שנדרשתם לעמוד בו:

כל תהליך כתיבת עבודות סמינריוניות, ללא יוצא מן הכלל, נשען על מבנה זהה שיש לקיימו על מנת לעמוד בסטנדרט האקדמי:

  • שער אינפורמטיבי וענייני הכולל את שם/שאלת המחקר, פרטיכם האישיים ופרטי המרצה
  • תוכן עניינים מלא הכולל את כל פרקי העבודה
  • מבוא הפותח את המחקר
  • פרקי העבודה (ראשי הפרקים)
  • סיכום / מסקנות
  • רשימה ביבליוגרפית מלאה

יש לכם שאלות נוספות אודות היקף עבודה סמינריונית? אל תהססו לפנות אלינו! כמו כן, נשמח לסייע לכם אקדמית עם מגוון שירותים מקצועיים. התקשרו כעת – 050-833-5603

דרג את המאמר הזה

צוות סילבוס - עבודות אקדמיות

חברת סילבוס גרופ בע"מ, מתמחה מזה 20 שנה בסיוע וליווי סטודנטים בארץ ובעולם בכתיבת עבודות אקדמיות ובסמינריונים בתשלום בכל התארים. צרו קשר לקבלת שיחת ייעוץ אישית בחינם.

עשויי לעניין אותך...

פרה סמינריון ביטחון סוציאלי

אחד ממסלולי הלימוד המרתקים ביותר נקרא "ביטחון סוציאלי". מדובר בקורס הנלמד, בין היתר, גם באוניברסיטה העברית ונחשב למבוקש במיוחד. במה עוסק קורס ביטחון סוציאלי? בישראל,

הכנת מצגות בתשלום

כחלק מהמטלות שמוטלות על סטודנטים במהלך שנות הלימודים שלהם ישנה מטלה של הכנת מצגות לצורך הצגתן בפני הכיתה והמרצים. גם אם אתם יודעים לכתוב עבודות

זקוקים לסיוע מקצועי בכתיבת העבודה?

בשיחת ייעוץ קצרה ובחינם, נדע בדיוק כיצד לסייע לך:

שגית מנהלת בכירה
050-8335603

שגית

Whatsapp icon