סילבוס עבודות אקדמיות
שגית מנהלת בכירה
050-8335603

שגית

רגע לפני המחקר: כך תבחרו את קורס הסמינר שלכם!

תוכן עניינים

פעם אחת בשנה, אתם יושבים אל מול מערכת שיבוץ הקורסים של מוסד הלימודים בו אתם לומדים. לצד קורסי החובה שאתם מחויבים לשבץ במערכת השעות שלכם, ישנם קורסי בחירה. קורס הבחירה המשמעותי ביותר הוא כמובן קורס הסמינר שלכם. מטלת הסיום בקורס זה לא תהיה מבחן בית או מבחן פרונטלי, אלא עבודת מחקר – סמינריון!

אז ממש שניה לפני שאתם שולחים לאישור את הקורסים שבחרתם, קחו אתכם לדרך טיפים לבחירת קורס סמינר מעשיר, מלמד ומשמעותי.

כך תבחרו את קורס הסמינר שלכם

סילבוס הקורס – עברו עליו ביסודיות

זהו הדבר הבסיסי, אך החשוב ביותר: עברו על סילבוס הקורס – מתחילתו ועד סופו. במטרה "למכור" לכם את הקורס, המון פעמים שם הקורס יהיה סופר אטרקטיבי ומעניין. בפועל, עם קריאת הסילבוס, תגלו כי אין כל קשר בין שם הקורס ובין תוכנו. לכן, מומלץ לכם לעבור על הסילבוס במלואו, להתרשם מנושאי ההרצאות וחומרי הקריאה. נסו "להרגיש" את נושא הקורס: האם הוא מדבר אליכם, האם מתעוררת בכם סקרנות, האם יעניין אתכם לחקור את הנושא וכן הלאה.

מרצה הקורס: פרט חשוב או נתון לא רלוונטי?

מדובר על פרט חשוב מאד, אך שימו לב: לא כדאי לבסס את הבחירה בקורס הסמינר אך ורק על פי המרצה. ישנם סטודנטים שלמדו בעבר עם מרצה שהם מתחברים אליו ומעריכים אותו מאד. מתוך רצון ללמוד איתו, הם בוחרים באופן אוטומטי בקורס הסמינר שהוא מעביר. דבר אחד חשוב יותר מהמרצה והוא נושא הקורס. האם תהיו מוכנים ללמוד נושא שכלל לא מעניין אתכם רק בכדי ללמוד עם ממרצה מסוים? כדאי שתשקלו זאת היטב.

כמו כן, האם כדאי לוותר על הרשמה לקורס שמאד מעניין אתכם רק מאחר ואינכם מתחברים למרצה? מדובר על סיטואציה מורכבת יותר, וכאן ההמלצה היא דווקא הפוכה: החוויה שלכם מהקורס נשענת אמנם על התוכן בו, אך גם על איכויות המרצה. במידה ואינכם מתחברים לאופן ואופי הלימוד של המרצה, מומלץ לכם בחום לבחון אפשרויות אחרות.

קראו חוות דעת של סטודנטים על הקורס

סביר להניח כי הקורס בו אתם מתעניינים מועבר כבר מספר שנים. ולכן, תוכלו גם אתם לבסס את בחירתכם גם על פי חוות הדעת של הסטודנטים שלמדו אותו. כידוע, המון פעמים סילבוס הקורס נשמע מעניין ומסקרן, אך בפועל התכנים מתגלים כאפרוריים, לא מעוררים בכם עניין ואם לומר את האמת – משעממים אתכם. זכרו כי בקורס סמינר אתם נדרשים להיות נוכחים ופעילים. קורס שלא יעניין אתכם יפגע במידת המעורבות שלכם. נסו לחלץ מחוות הדעת את הדברים הבאים:

  • האווירה בקורס – נעימה ומחויכת / מתוחה ואפרורית 
  • מספר הסטודנטים בקורס – האם מדובר על קורס אינטימי וקטן / קורס עם עשרות סטודנטים 
  • אופן העברת התכנים ע"י המרצה – הרצאות / סרטונים / מצגות הדרכה / מפגש עם מרצים אורחים / ביקור במקום רלוונטי לנושא הקורס וכן הלאה…
דרג את המאמר הזה

צוות סילבוס - עבודות אקדמיות

חברת סילבוס גרופ בע"מ, מתמחה מזה 20 שנה בסיוע וליווי סטודנטים בארץ ובעולם בכתיבת עבודות אקדמיות ובסמינריונים בתשלום בכל התארים. צרו קשר לקבלת שיחת ייעוץ אישית בחינם.

עשויי לעניין אותך...

פרה סמינריון ביטחון סוציאלי

אחד ממסלולי הלימוד המרתקים ביותר נקרא "ביטחון סוציאלי". מדובר בקורס הנלמד, בין היתר, גם באוניברסיטה העברית ונחשב למבוקש במיוחד. במה עוסק קורס ביטחון סוציאלי? בישראל,

הכנת מצגות בתשלום

כחלק מהמטלות שמוטלות על סטודנטים במהלך שנות הלימודים שלהם ישנה מטלה של הכנת מצגות לצורך הצגתן בפני הכיתה והמרצים. גם אם אתם יודעים לכתוב עבודות

זקוקים לסיוע מקצועי בכתיבת העבודה?

בשיחת ייעוץ קצרה ובחינם, נדע בדיוק כיצד לסייע לך:

שגית מנהלת בכירה
050-8335603

שגית

Whatsapp icon