סילבוס עבודות אקדמיות
שגית מנהלת בכירה
050-8335603

שגית

שילוב מחקר תיאורטי – כל השלבים לכתיבה

תוכן עניינים

זקוקים למידע על כתיבת מחקר תיאורטי בסמינריון? יצרנו עבורכם מדריך מקצועי שיעזור להבין שלב אחר שלב, מה נדרש בכתיבת העבודה.

שילוב מחקר תיאורטי וכתיבת סמינריון תיאורטי

עבודת סמינריון הנה מטלה אקדמית שכל סטודנט לתואר ראשון צריך לקיים על מנת לקבל תואר אקדמי.

בדרך כלל ובהתאם לדרישות המוסד האקדמי כל סטודנט צריך להגיש בשנה האחרונה ללימודים שתי עבודות סמינריון: אחת ניסויית ואחת תיאורטית או איכותנית.

בעבודה הניסויית, סטודנטים צריכים לערוך ניסוי ולכתוב בעקבותיו עבודה. בניסוי הם מעבירים שאלונים, אוספים נתונים ומנתחים אותם סטטיסטית על מנת לבחון קשרים סטטיסטיים.

עבודת הסמינריון הבאה צריכה להיות תיאורטית או איכותנית.

מחקר תיאורטי על גבי לוח

מחקר תיאורטי הינו מחקר בו נבחנת סוגיה שהחוקר רוצה לבחון. בעבודה נבחנות טענה או השערה על ידי ניתוח תיאורטי.

מנגד, מחקר איכותני הוא מחקר שרוצה לבחון תופעה חברתית מסוימת, אולם הדגש הוא בחוויה הסובייקטיבית.

לשם כך נאסף מדגם קטן של אנשים, מתקיימים ראיונות, ניתוחי ראיונות ולבסוף החוקר מגיע למסקנות. לכל אחד מהמחקרים שיטות מחקר שונות וכל  מחקר עונה על צורך אקדמי אחר.

5 שלבים בכתיבת מחקר תיאורטי

1. השלב הראשון הוא בחירת נושא לכתיבת סמינריון, שלב זה חשוב במיוחד במחקר תיאורטי.

סגנון מחקר שכזה בוחן סוגיה מסוימת בהתאם לספרות שנכתבה עליה או מחקר שבוחן יישום של מודל תיאורטי על נושא מסוים.

בשני המקרים צריך לבחור נושא שיהיה מספיק רלוונטי ותהיה עליו ספרות. חשוב מאוד שהכותב יבחר נושא שמסקרן אותו והוא רוצה לפתח אותו.

חשוב מאוד שבמחקר כזה תהיה תשוקה לגלות, לחקור ולחשוף מידע חדש. ללא כל אלו המחקר לא יתבצע כלל או יתבצע לא כשורה.

2. השלב השני הוא לקיים סקירה קצרה במקורות מידע ולראות האם יש חומרים מדעיים בנושא.

חשוב לבחון מקורות לא מיושנים, כלומר מהעשור האחרון. בזמן הסקירה יש לבדוק  כיצד חוקרים בחרו לחקור את הנושא ולראות האם בכלל ניתן לבצע מחקר תיאורטי בנושא.

3. השלב השלישי הוא לקבוע פגישה עם מרצה הקורס ולבקש אישור לביצוע תהליך כתיבת עבודת סמינריון.

אל הפגישה יש להגיע עם מסמך קצר בו כתוב מה הנושא, השערות, שאלת מחקר והצדקה לשיטת מחקר תיאורטית. בנוסף לצרף רשימה ביבליוגרפית קצרה של מקורות מדעיים.

4. לאחר שהתקבל האישור, השלב הרביעי הוא לאסוף  מידע ולסכם אותו בהתאם לרלוונטיות של הנושא, סיכומים אלו יהוו הבסיס לכתיבת ראשי הפרקים.

5. השלב החמישי והאחרון הוא בניית ראשי פרקים בהתאם לסיכומי החומרים. ראשי פרקים שמוסדרים היטב תורמים רבות לאפקטיביות הכתיבה. אם כל חמשת השלבים יתקיימו כשורה מטלת הכתיבה תהיה קלה, מהירה ואפקטיבית.

חשוב לקריאה לפני כתיבה!

הייתם רוצים להיות בטוחים? בקרו בעמוד מאגר העבודות שלנו כדי לקרוא מספר עבודות סמינריון לדוגמא. בעזרתן תוכלו להבין טוב יותר מה נדרש מכם בכתיבת העבודה.

בהצלחה!

5/5 - (1 הצבעות)

צוות סילבוס - עבודות אקדמיות

חברת סילבוס גרופ בע"מ, מתמחה מזה 20 שנה בסיוע וליווי סטודנטים בארץ ובעולם בכתיבת עבודות אקדמיות ובסמינריונים בתשלום בכל התארים. צרו קשר לקבלת שיחת ייעוץ אישית בחינם.

שיתוף:
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב email

עשויי לעניין אותך...

עבודות סמינריונית

כל הסטודנטים בכל מסלולי הלימוד של האקדמיה צריכים להגיש עבודות אקדמיות במגוון תחומים ונושאים, הכל בהתאם למה שהם לומדים. כלומר, תחום הלימוד שלכם, מסלול התואר

זקוקים לסיוע מקצועי בכתיבת העבודה?

בשיחת ייעוץ קצרה ובחינם, נדע בדיוק כיצד לסייע לך:

שגית מנהלת בכירה
050-8335603

שגית

phone icon
phone icon Whatsapp icon