5 טיפים שיזניקו את העבודה האקדמית שלכם

תוכן עניינים

פרק הזמן המוקדש ללימודים אקדמיים הוא תקופה חשובה בחייו של אדם בוגר, וככזו היא מעמידה בפניו אתגרים מורכבים הדורשים הרחבה של היכולות האישיות שלו. בין אם מדובר בתואר ראשון או שני ואף בתארים מתקדמים יותר, תקופה זו תהיה עמוסה ומלאה בחוויות ובמשימות, אך גם תזכו בחוויות מעצימות ומסקרנות. אחת המשימות המאתגרות והמורכבות ביותר הן העבודות האקדמיות, שדורשות יצירתיות והשקעת מאמצים. אז איך עושים זאת? להלן 5 טיפים שיסייעו לכם לכתוב עבודה אקדמית על הצד הטוב ביותר.

בחירת נושא שמתאים לכם

הדבר החשוב ביותר בכתיבת עבודה אקדמית טובה היא בחירת נושא שמתאים לכם. בין אם תלמדו תואר ראשון בביולוגיה ובין אם תואר שני בהוראה , סביר שתמצאו את עצמכם מתעניינים מאוד בנושאים מסוימים, ובנושאים אחרים – קצת פחות. דבר זה לגיטימי לחלוטין, ולכן חשוב שתבחרו נושא שמעניין אתכם, נושא שיעיר את יצר הסקרנות שבכם ושיסייע להפוך את העבודה האקדמית לעבודה מצוינת ובעלת ערך מוסף.

בחינת מקורות

על מנת לכתוב עבודה אקדמית טובה יש להסתמך על מקורות אקדמיים מורשים, לצטט מתוכם ולהסיק מהם מסקנות. בין אם מקורות אלה מציגים טענה הפוכה מנושא העבודה שלכם או תואמת לו, הקשר בין המקורות לעבודה האקדמית הוא קשר הדוק. על כן, עוד בשלב ההתלבטויות בבחירת הנושא לעבודה האקדמית, כדאי לבחון את המקורות הקיימים, את שפת המקור שלהם, את אורכם, את בהירותם ובעיקר את רמת העניין שהם מצליחים לעורר בכם. רצוי מאוד ללמוד מעבודות קודמות כדי לקבל מושג טוב יותר על צורת הכתיבה והדרישות של מוסדות הלימודים. למשל, הכרות טובה יותר עם שיטות מחקר יסייעו לכם בהבנה של כתיבת שיטות מחקר איכותניות לעומת כתיבת שיטות מחקר כמותי.

התמקדות בנושא עצמו

עבודה אקדמית תדרוש מכם לבחון את הנושא שבחרתם בהרחבה יתרה, אך עם זאת תדרוש מיקוד מלא והימנעות מהסתעפויות לנושאים אחרים. מדובר באחד האתגרים הכי מורכבים בכתיבת עבודה אקדמית, ובמרכיב שיכול לקבוע אם העבודה שלכם תקבל ציון מקסימאלי או שמא ייגרעו ממנה נקודות מפאת חוסר מיקוד. על מנת להימנע מכך, יש לתכנן את כתיבת העבודה בצורה מוקפדת וממוקדת, ויחד עם זאת להרחיב היכן שצריך וכדאי.

סביבת ריכוז טובה לכתיבת העבודה

גם אם העבודה מאוד תעניין אתכם והמקורות יהיו סוחפים ומרתקים, כאשר לא תהיה לכם סביבה מתאימה לכתיבת העבודה – האיכות שלה תיפגע. הרבה סטודנטים מקלים ראש ביצירת סביבה נוחה לכתיבת עבודה אקדמית שתאפשר ריכוז, נינוחות ויצירתיות, אך מרכיב זה חשוב מאין כמוהו. אם בסביבת המגורים שלכם אין עמדת עבודה נוחה שקטה הכוללת סידור ישיבה נוח, מחשב שעובד כראוי וכדומה, תוכלו למצוא פתרון בספריות של מוסד ההשכלה שאתם לומדים בו או אפילו בספריות ציבוריות.

קביעת לוח זמנים

כתיבת עבודה אקדמית כוללת מספר שלבים, החל מבחירת הנושא, דרך עבודת מחקר על מקורות, כתיבת ראשי פרקים והתפתחות נושאי העבודה מהטענות ועד למסקנות וכמובן – הכתיבה עצמה. מדובר בסדר גודל משמעותי ובעל נפח, שעל מנת לעמוד בו יש לקבוע לוח זמנים שיתאים לכם. כל עוד תעשו זאת ותשתדלו לעמוד במה שקבעתם, תוכלו להגיע לתוצאה מצוינת.

דרג את המאמר הזה

צוות סילבוס - עבודות אקדמיות

חברת סילבוס גרופ בע"מ, מתמחה מזה 20 שנה בסיוע וליווי סטודנטים בארץ ובעולם בכתיבת עבודות אקדמיות ובסמינריונים בתשלום בכל התארים. צרו קשר לקבלת שיחת ייעוץ אישית בחינם.

עשויי לעניין אותך...

פרה סמינריון ביטחון סוציאלי

אחד ממסלולי הלימוד המרתקים ביותר נקרא "ביטחון סוציאלי". מדובר בקורס הנלמד, בין היתר, גם באוניברסיטה העברית ונחשב למבוקש במיוחד. במה עוסק קורס ביטחון סוציאלי? בישראל,

הכנת מצגות בתשלום

כחלק מהמטלות שמוטלות על סטודנטים במהלך שנות הלימודים שלהם ישנה מטלה של הכנת מצגות לצורך הצגתן בפני הכיתה והמרצים. גם אם אתם יודעים לכתוב עבודות

זקוקים לסיוע מקצועי בכתיבת העבודה?

בשיחת ייעוץ קצרה ובחינם, נדע בדיוק כיצד לסייע לך:

שגית מנהלת בכירה
050-8335603

שגית

Whatsapp icon